Schoenendoosactie 2018 Caritas Achterhoek

18-10-2018

Beste ouder(s) / verzorger(s),

De Frans ten Boschschool doet ook dit jaar mee aan de schoenendoosactie 2018.

Caritas Achterhoek organiseert deze jaarlijks. Dit project houdt in dat schoenendozen door schoolkinderen in Nederland worden gevuld en versierd, voor kinderen in weeshuizen, ziekenhuizen en scholen in Roemenië.

De gevulde dozen worden vóór 5 december naar deze gebieden gebracht. De kinderen vieren daar dan ook Sinterklaas.

De scholen die bezocht worden liggen op het platteland waar de armoede nog steeds niet minder wordt. In de dorpen Cebza, Ghilad, Obad, Macedonia, Gad, Liebling, Deta en Nitchedorf is het leven na de dictatuur veel moeilijker geworden.

Veel basisvoorzieningen vielen voor velen weg. Kinderen en bejaarden zijn hier het meest getroffen. Daarnaast worden kinderen in de ziekenhuizen van Timisoara, Marilla, Oravita en de weeshuizen in Peciu Nou ook bezocht.

U ontvangt van Caritas een standaard doos (schoenendoos formaat) op vrijdag 19 oktober.
De dozen worden in de week na de herfstvakantie weer opgehaald.

In de bijlage treft u een overzicht aan met ideeën om de doos te vullen.

Voor meer informatie verwijzen wij u dan ook naar de volgende website: http://www.caritas-achterhoek.nl/

Met vriendelijke groet,

namens Caritas Achterhoek,