Gratis app vakantiebieb en activiteiten van de bibliotheek

15-07-2019
Achterhoekse kinderen deze zomer actief tijdens ZomerBieb
Beste ouder(s) / verzorger(s),

Deze zomervakantie staat de Bibliotheek Oost-Achterhoek bol van de activiteiten. Van 15 juli tot en met 30 augustus organiseren we voor het eerst de ZomerBieb. De activiteiten van de ZomerBieb zijn speciaal voor kinderen van 6-12 jaar. Op elk moment kunnen zij spelenderwijs meedoen met een leuk lees- en taalprogramma en creatieve workshops. Het volledige programma vindt u op www.oostachterhoek.nl/ZomerBieb.

Spelenderwijs met taal en lezen
Kinderen van 6-10 jaar gaan in de bibliotheken van Borculo, Neede, Lichtenvoorde en Winterswijk spelenderwijs aan de slag met taal en lezen. Bijvoorbeeld met het spannende Superheldenspel, de Annie M.G. Schmidt Quiz of de vakantieboekenbingo. Ook worden er verhalen voorgelezen. Er zijn leuke prijzen te winnen en er is altijd wat lekkers voor de kinderen. Bijkomend voordeel is dat de kinderen tijdens de zomer bezig blijven met lezen en schrijven. Zo voorkomt u een taaldip na de zomervakantie. Deze bijeenkomsten zijn gratis, vooraf aanmelden is niet nodig.

Workshops
De iets oudere kinderen (9-12 jaar) kunnen in de vestigingen in Eibergen en Ruurlo terecht voor stoere en creatieve workshops. Zij leren onder begeleiding vloggen over hun favoriete boek, filmpjes en klei-animaties maken of gaan aan de slag met een green screen. Ook voor deze kinderen staat een lekkere traktatie klaar. Deelname kost € 2,50 per keer en aanmelden vooraf is niet nodig. Een groot aantal van de workshops wordt uitgevoerd door Patrick Ros via Muziek en Kunstwijs.

Minecraft XL Bouwwedstrijden
Op vrijdag 23 augustus strijden jongens en meiden van 9-13 jaar tijdens twee spannende Minecraft XL Bouwwedstrijden voor een felbegeerde legobokaal. Deze wedstrijd wordt door de Bibliotheek georganiseerd. Aanmelden voor deze wedstrijd kan via www.oostachterhoek.nl/ZomerBieb. Deelname kost € 15,-.

Het zomercadeautje van de Bibliotheek

Lekker lezen in de vakantie? Met de VakantieBieb neem je de leukste en mooiste e-books overal mee naartoe. Download de app op je mobiel of tablet in de App Store of via Google Play. Je kunt de e-books lezen tot en met 31 augustus. Veel leesplezier!

Kijk voor meer informatie op: https://www.jeugdbibliotheek.nl/vakantiebieb.html

Een fijne vakantie met leesplezier!